اصول طراحی سایت

اصول طراحی سایت

اصول طراحی سایت

    • تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۱۲
    • ساعت : ۲۰:۰۰
    • تعداد نظرها : 0
    • تعداد بازدید : ۷۴۰
  • این مطلب پسندیدم: ۲
  • انتشار این مطلب:
روند دقیق و حفظ اصول طراحی سایت در بین طراحان مختلف کمی متفاوت است ولی در کل یکسان است.
حال به بررسی شش مرحله اصلی طراحی سایت می پردازیم:
جمع آوری اطلاعات
برنامه ریزی
طراحی
برنامه نویسی و توسعه
تست و تحویل
نگهداری و بروز رسانی
مرحله اول: جمع آوری اطلاعات
اولین گام در طراحی یک سایت حرفه ای موفق، جمع آوری اطلاعات است. برای نشان دادن هدف سایت و جلب نظر بازدید کننده شما نیاز به جمع آمری اطلاعات درستی از کسب و کار خود دارید و یکی از مهم ترین مراحل طراحی سایت است که به کاربران درک درستی از وب سایت شما و خدماتتان ارئه می دهد.
پس ضروریست که طراح وب سایت شما از کسب و کار شما اطلاعات و درک کافی را برای روند طراحی سایت شما و انجام پروژه داشته باشد.
مهمترین این اطلاعات عبارتند از:
 اهداف:
اهداف وب سایت شما چیست؟ ارائه اطلاعات و انتشار مقاله، ترویج محصولات یا خدمات و یا فروش محصول و ...؟
مخاطبان:
آیا گروه خاصی از مردم هستند که برای رسیدن به اهداف خود به جلب آنان نیاز دارید؟ بسیار مهم است که مخاطبان هدف خود را بر اساس جنسیت، سن، محل زندگی، سلیقه و هر خصوصیت دیگری به دقت مشخص نمایید. این اطلاعات می تواند به طراح سایت جهت طراحی، رنگ بندی و ... کمک نماید.
محتوا:
مخاطبان شما به دنبال چه اطلاعاتی هستند؟ دنبال اطلاعات خاصی در مورد یک محصول، یک خدمت و یا سفارش آنلاین؟ با تهیه محتوای درست و متناسب با نیاز کاربران خود، می توانید به میزان تبدیل بازدید کنندگان سایت به مشتریان خود بیفزایید.
مرحله دوم: برنامه ریزی
با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده در فاز 1 پروسه طراحی سایت ، حال زمان برنامه ریزی سایت می باشد که توسط طراح سایت شما انجام می گردد و نقشه سایت را ترسیم می نماید.
نقشه سایت فهرستی از مطالب اصلی و فرعی سایت است که به عنوان یک راهنما برای طبقه بندی مطالب سایت شما بکار گرفته می شود. سادگی این طبقه بندی و ارائه یک نقشه راهبری کاربر به سمت هدف، می تواند به میزان قابل توجهی تعداد مشتریان شما را ارتقا دهد.
در طول مرحله برنامه ریزی، طراح سایت شما تصمیم می گیرد که استفاده از چه پلتفرم و فن آوری مناسب سایت شما است.
انتخاب نوع وب سایت:
طراحی سایت شرکتی
طراح سایت می بایست پلن ساخت یک سایت را از ابتدا ترسیم کند. طراحی سایت شرکتی با انواع وب سایت های دیگر متفاوت بوده و می بایست تمامی امکانات مورد نیاز آن شرکت برای موفقیت در دنیای وب را در نظر گیرد.
طراحی سایت فروشگاهی
برای ایجاد یک فروشگاه اینترنتی باید جوانب مختلفی را در نظر داشته باشد. از طبقه بندی محصولات سایت فروشگاهی گرفته تا انتخاب الگوی طراحی و تحلیل رقبا، باید نظر گرفته شود تا موفقیت آن فروشگاه بالا رود.
مرحله سوم: طراحی و روش ساخت سایت
حال زمان طراحی سایت شما متناسب با نوع و عملکرد وب سایت شما است. مسلماً مخاطبان هدف نقش بسزایی در پروسه طراحی وب سایت شما دارند. وب سایتی که دارای مخاطب نوجوان است مسلماً با یک وب سایت شرکت مالی بسیار متفاوت خواهد بود.
همچنین استفاده از لوگوی شرکت و رنگ سازمانی شرکت در طراحی سایت نیز به تقویت هویت برند شما کمک خواهد نمود. طراح وب سایت شما یک یا چند طرح اولیه از وب سایت شما ارائه می دهد که معمولا بصورت یک عکس می باشد . بعضی از طراحان نیز با ایجاد یک آدرس اینترنتی آزمایشی نسخه ای از سایت را برای شما به نمایش می گذارند.
در هر صورت طراح باید شما را در جریان مراحل طراحی بگذارد تا آنچه طراحی می شود با سلایق شما نیز مطابقت داشته باشد. و ارتباط مناسب بین طراح و شما می تواند به موفقیت پروژه کمک بسیاری نماید.
مرحله چهارم: برنامه نویسی و توسعه
حالا نوبت برنامه نویسی و توسعه وب سایت شماست. در این زمان طراح وب سایت برای تبدیل طرحهای اولیه وب سایت به یک وب سایت واقعی دست بکار می شود. که در ابتدا طراحی صفحه اصلی سایت و سپس تهیه یک پوسته برای صفحات فرعی اجرا می شود. عواملی مانند منوها، اسلایدشوها، گالری محصولات، سبد خرید و ... همگی در این مرحله ایجاد می شوند. شما می توانید با ارتباط با طراح سایت خود از روند تکمیل پروژه آگاهی یابید.
انتخاب سیستم مدیریت محتوا:
طراحی سایت با php
برخی طراحان و برنامه نویسان وب دارای سیستم مدیریت محتوای اختصاصی بوده که با زبان های مرسوم برنامه نویسی مانند پی اچ پی (php) نوشته شده اند، برنامه نویس سایت شما ممکن است این سیستم های اختصاصی جهت انجام پروژه شما استفاده نماید.
طراحی سایت با وردپرس
برخی طراحان نیز ترجیح می دهند تا برای انجام پروژه طراحی سایت شما از سیستم های مدیریت محتوای جهانی و رایگان مانند وردپرس و جوملا استفاده کنند. این نرم افزارها دارای امکانات فراوانی بوده که امتحان خود را در این سالها پی داده اند.
 
مرحله پنجم: تست و تحویل سایت
در این مرحله طراح سایت، نسخه آزمایشی سایت را در آدرسی منتشر می کند. شما با تست سایت و امکانات درخواستی می توانید تمامی قسمتها را مورد آزمایش قرار دهید. پس از تایید نهایی، طراح سایت شما برای آپلود فایلها در مسیر اصلی سایت اقدام می نماید. اگر شما قبلا هاستینگ خریداری نمده اید، باید اطلاعات هاستینگ خود را برای دسترسی به مدیریت فایلها و دیتابیس در اختیار طراح بگذارید.بعضی از فعالان طراحی سایت، خدمات ثبت هاستینگ و دامین نیز ارائه می دهند.
سایر جزئیات نهایی شامل می تواند شامل آموزش پنل مدیریت هاستینگ و مدیریت وب سایت باشد و همچنین بکارگیری خدمات سئو جهت اخذ رتبه در موتورهای جستجو متناسب با کلمات کلیدی شما.
مرحله ششم: نگهداری و بروز رسانی
طراحی و راه اندازی اصولی سایت شما صرفا برای موفقیت سایت شما کافی نیست. شما به آپدیت مداوم مطالب و محصولات خود نیاز دارید. شما با طراحی یک وب سایت داینامیک که دارای پنل مدیریت است، می توانید وب سایت خود را مدیریت نمایید. با انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای مناسب توسط طراح سایت، شما می توانید با دانش فنی پایین نیز به مدیریت وب سایت خود بپردازید.
پایان

برچسب ها :

نویسنده :  دیزاینو دیزاینو
  • این مطلب پسندیدم: ۲
  • انتشار این مطلب:

میزان رضایت مندی از این سفارش : از 3 رای ثبت شده

نظرات ثبت شده